Asuminen

Terassitalojen asunnot ovat tilavia ja valoisia. Huoneratkaisut ovat hyvät ja perinteiset, joten ns. turhaa tilaa on vähän, ja makuuhuoneisiin mahtuu muutakin kuin sänky. Monet asunnot ovat läpitalon huoneistoja, jolloin luonnonvaloa on mahdollisimman paljon koko päivän. 

Upeinta - ainakin kesällä - ovat isot terassit. Useissa asunnoissa on jopa 18 m2 parvekkeet, jotka antavat asumiseen ylellisyyden tuntua, ja mahdollisuuden kokea unohtumattomia hetkiä joko ruokaillen, rentoutuen tai vaikkapa mukavia hetkiä ystävien parissa viettäen.


Järjestyssäännöt

Ohessa linkki taloyhtiön järjestyssääntöihin


Asumisopas ja Pelastussuunnitelma

Tässä linkki taloyhtiön asumisoppaaseen

Tässä myös linkki taloyhtiön pelastussuunnitelmaan.


Kuntosali

Meillä on upea ja monipuolinen kuntosali, voima- ja kuntosaliharjoitteluun. Salilta löytyy aerobisen kunnon harjoittamiseen tarvittavia laitteita (mm. juoksumatto, stepperi, kuntopyörä ja soutulaite). Salissa on hyvät ja erittäin monipuoliset laitteet jokaisen harjoittelijan tarpeisiin. Kuntosalin laitteet pyritään pitämään toimivina ja turvallisena.

Kuntosali sijaitsee talon kolme (3) eteläpäädyssä. Avaimen saa isännöitsijätoimistosta 30€ panttia vastaan. Tutustuthan kuntosalin sääntöihin ennen harjoittelun aloittamista.

- Kuntosalilla voi käydä ja harjoitella kello 09.00-21.00 välisenä aikana. Muista kuitenkin kuntosalia käyttäessäsi, että yläpuolella asutaan, joten vältä turhaa painojen kolistelua.

- Kuntosalilla harjoitellaan omalla vastuulla. Suosittelemme vakuutusta.

- Kuntosali on tarkoitettu taloyhtiössä asuville asukkaille. 


Saunat ja Lenkkisaunat

Jokaisessa terassitalossa on asukaskäyttöön tarkoitettu kattosauna, jonka ulkoterassilta näkee Vuosaaren satamaan ja sen yli Suomenlahdelle. Ylätalojen saunat on saneerattu upeiksi hiljattain.

Alakerrassa taas on uima-allas - sauna, jossa löylyjen lomassa voi käydä vilvoittelemassa mukavassa 20m2 uima-altaassa.  Allas-saunojen löylyhuoneet sekä kiukaat on uusittu 2016. Tutustuthan sauna-oppaaseen ennen altaan käyttöä.


Saunavuorot tilataan isännöitsijätoimistosta, ja hinnat ovat seuraavat:

- ullakkosauna joka viikko 7€

- ullakkosauna joka toinen viikko 3.5€

-uima-allassauna joka toinen viikko 5€

Lenkkisaunavuorot ovat seuraavat:

Talo Viikonpäivä Vuorot
Ykköstalo Tiistai Naiset 18–20
Miehet 20–22
Kolmostalo Tiistai Naiset 18–20
Miehet 20–22
Alatalo Tiistai Naiset 18–20
Miehet 20–22

 


Pesutupa

Pyykkitupa sijaitsee ylätalon 1 pohjoispäädyssä.

Pyykkituvassa on kaksi isoa pyykkikonetta, linki ja kuivausrumpu. Lisäksi pyykkituvan varusteisiin kuuluu painepesuri mattojen pesua varten. Pyykkituvassa on myös mankeli. Jokaisessa talossa on isot kuivaushuoneet, joihin toivotaan jokaisen pesutupaa käyttävän vievän märät pyykit.

Pesutuvan avaimen saa isännöitsijätoimistosta. Pyykkitupaa voi käyttää arkisin klo 8-20 välisenä aikana. Lauantaina 08-18.00 välisenä aikana. Sunnuntaisin pyykkitupa on kiinni. Muina aikoina pyykkituvan ovet ovat lukittuna (aikalukko).

Pesutuvassa on kalenteri ajanvarausta varten. Käyttövuoro on kolme tuntia kerta.


 

Talonetti

Valokuitu löytyy joka huoneiston sähkökeskuksesta. Asukas voi tilata operaattorilta (Telia) liittymän ja nopeuden. Ongelmatilanteissa olethan yhteydessä suoraan Telian asiakaspalveluun 020011611 tai Telia Helppi 060010100 tai telia.fi/helppi .

 


 

Autojen pysäköinti ja sähköauto latauspisteet.

Taloyhtiöllä on neljä parkkipaikkaa, joissa yhteensä 158 autopaikkaa. Jokaisessa on ns. lataus- lämmitystolppa. Parkkipaikkojen kuukausimaksu on 12 €. 

Tuulilasissa tulee olla parkkiruudun sopimuslappu, joka tulee olla näkyvillä aina kun auto omalla paikalla.

Vuonna 2021 asennettiin kuusi ns. sähkö- ja hybridiautojenautojen latauspaikkaa ja vuonna 2023 viisi lisää. Sähkö- ja hybridipaikkoja voi varata isännöitsijätoimistossa. Parkkipaikkojen vuokraus tapahtuu isännöitsijätoimistosta. Sopimus tehdään Parkkipeten kanssa, jonka kautta latausmaksut myös kulkevat. Latausautopaikat sijaitsevat ns. keskiparkissa.


 

Jätehuolto

Taloyhtiön talojen päädyissä sijaitsevat lukitut jätekatokset, joissa erilliset yleisjäte-, muovijäte-, metalli-, lasi-, biojäte- ja kartonginkeräysastiat. Paperikeräys tapahtuu pihalle asennettujen paperinkeräsyssiiloihin.

Katoksiin ei tule viedä suurempia teknisiä jätteitä, kuten kodinkoneita, renkaita yms. vaan nämä tulee joko itsenäisesti hoitaa kierrätykseen, tai odottaa taloyhtiön kevät- tai syystalkoita, joiden yhteydessä pihalle tuodaan jätelava, johon suuremman jätteen voi hävittää. Lähin jäteasema on Kivikon sorttiasema. Matkaa sorttiasemalle kertyy noin 4 km. Lisätietoja löytyy täältä: HSY.


Pyörävarasto ja kylmäkellari

Taloyhtiön pyörävarasto ja kylmäkellari sijaitsevat kunkin talon kellarikäytävällä.

Kylmäkellarista löytyy jokaiselle asukkaalle oma varasto käytettäväksi.